Call: 352-200-7301 | Email: Eva@bandstairway.nl

A Legacy Of Excellence.

De Gloednieuwe Alcatel One Touch Idol


Sharing is caring!

Alcatel One Touch Idol is een telefoon uit het middensegment die is ontworpen voor liefhebbers van grote schermen. 4,7-inch IPS-lcd-scherm is de belangrijkste troef, maar ook het ontwerp, waarvoor Alcatel onlangs veel aandacht heeft besteed.

De Franse fabrikant is erin geslaagd om dit sexy apparaat met prachtige randen en een dikte van slechts 7,9 mm te maken. Deze drie dingen zijn dus cruciaal voor Alcatel One Touch Idol, maar als het op prestaties aankomt, is de situatie enigszins anders. Iets zwakkere functies zijn het antwoord op de vraag waarom zo’n mooie telefoon ongeveer 200 euro kost. Een telefoon abonnement kun je ook gemakkelijk online vinden.

Het Ontwerp Van De Nieuwe Alcatel Telefoon

Alcatel One Touch Idol 3Als u Idol neemt, voelt u meteen hoe gemakkelijk dit toestel is. Met een gewicht van 110 gram is Alcatel One Touch Idol een van de lichtste smartphones met een iets groter scherm. Als we weten dat 4.7 inches op dit moment misschien niet te groot zijn voor een smartphonescherm, is het duidelijk waarom je geen moeite zult hebben om Idol met één hand te gebruiken.

Geen Goedkope Uitstraling

Al met al is de Alcatel One Touch Idol een apparaat dat er beter uitziet dan de prijs zegt. Bevestiging hiervan is niet-verwijderbare achterkant met metalen afwerking. Daarom ziet de telefoon er niet goedkoop uit, ongeacht de behuizing van plastic. Aan de onderkant van het scherm bevinden zich drie capacitieve knoppen die erg praktisch zijn.

Aan de zijkant zijn twee SIM-kaartsleuven geplaatst (als u een dual SIM-versie hebt) en de micro-SIM-sleuf, als u een “normale” kaart gebruikt. Alcatel schakelde de aan / uit-knop naar de bovenkant van de telefoon, wat niet erg praktisch is, maar het is niet het einde van de wereld.

Het Grote Scherm Van Alcatel

We hebben al genoemd dat de telefoon is uitgerust met 4,7-inch scherm. Het lijkt erop dat zijn grootte de enige kwaliteit is, want met een resolutie van 540 × 960 pixels raakt deze telefoon de hemel niet. Tegelijkertijd zijn 236 pixels per inch behoorlijk gemiddeld en zijn de pixels behoorlijk merkbaar.

Kijkhoeken zijn iets beter en de presentatie van kleuren is goed. Ook geeft dit scherm de inhoud mooi weer onder fel zonlicht, maar de indruk is dat het scherm niet dezelfde hendel voor de achtergrondverlichting op het hele schermoppervlak heeft.

De Software En De Dubbele SIM-Functie

Idol is niet alleen het nieuwste model als de software in kwestie. Het is 4.1 (Jelly Bean) -versie van het Android-besturingssysteem. De gebruikersinterface is geen groot experiment en alles lijkt op de juiste plaats. Dankzij het grote scherm is een toetsenbord het beste deel van de telefoon. De tekst is eenvoudig in te voeren en fouten worden tot een minimum beperkt.

Alcatel One Touch Idol is een dual SIM-apparaat (hoewel er een gewone variant is). Dankzij deze functie kunt u uw andere telefoon thuislaten. Op deze manier kunt u de diensten van twee operators gebruiken, één SIM voor telefoongesprekken en andere voor 3G-internettoegang. U kunt echter niet tegelijkertijd over beide kaarten bellen.