Call: 352-200-7301 | Email: Eva@bandstairway.nl

A Legacy Of Excellence.

Is Fifa 18 Dit Jaar Weer Een Betrouwbare Titel In De Footie Scene?


Sharing is caring!

FIFA 18 is weer een zeer degelijke inzending in de Footie Games Sim-serie van EA. Waarom zou het niet zijn? Het voelt alsof de ontwikkelaar zijn formule jaren geleden vrijwel heeft genageld, en sindsdien is het gewoon geknepen en dingen toegevoegd beetje bij beetje met elke jaarlijkse aflevering. De titel van dit jaar is niet anders. Het ziet er beter uit, het speelt beter, en, nou ja, het … Het is beter. Het ligt er ook maar net aan welke console kopen bij jou past.

Hij Is In Ieder Geval Beter Dan FIFA 18

Aan het einde van onze FIFA 17-beoordeling vroegen we wat het bedrijf kon doen om de bal aan het rollen te houden. De inzending van vorig jaar was geweldig, maar voeg een snufje Cristiano Ronaldo toe, verfijn het tempo van het spelen, en verbeter een paar belangrijke gamemodi, en je hebt nog een winnaar in handen. Leg een nieuwe plank neer op die trofeekast, jongens.

Het Spel Is Echt Vloeiend Geworden

Als je op het veld staat, is het spel echt vloeiend – meer dan in eerdere incarnaties. Dit is gedeeltelijk te danken aan een hele reeks frisse animaties, die een aanvulling vormen op de al omvangrijke catalogus van jogs, runs, kicks, jumps en falls van de franchise. Het is een van die upgrades die moeilijk te beschrijven is, tenzij je echt aan het spelen bent, maar er is een gladheid aan de gang van zaken. Zelfs als je gewoon aan het spelen bent met de bal aan je voeten wachtend op een vleugelspeler om te rennen, is de verhoogde responsiviteit van de controls duidelijk.

Verdedigen Is Een Stuk Makkelijker Geworden

Betekent dit dat verdedigen tegen vooral lastige spelers moeilijker is? Ja en nee. Hoewel het voelt alsof je de bal een beetje sneller kunt ronddraaien, hebben verdedigingsmethoden ook een lichte revisie ondergaan. Om te beginnen kun je nu staande tackles opladen zoals je de kracht van een schot opladen. Hoe langer je de cirkel ingedrukt houdt, des te krachtiger je uitval zal zijn, wat betekent dat je meer afstand kunt afleggen met een goed getimede uitdaging. Het is slechts een van de vele kleinere aanpassingen die bijdragen aan een meer betrokken spel.

Het Dribbelen En Spelers Passeren Is Makkelijker

Het passeren is ook geëffend, en dit is vooral merkbaar als je streeft naar voetbal met één druk op de knop. Spelers lijken sneller snelle passes samen te spannen, waardoor ze een fantastisch spel bieden als je team is ingesteld om balbezit te houden. Dat gezegd hebbende, kun je ook de impact zien als je graag tegenaanvalt. Zorg voor voldoende aanvallende spelers op de juiste posities en je kunt teams tot linten snijden dankzij de nieuwe passeigenschappen.