Call: 352-200-7301 | Email: Eva@bandstairway.nl

A Legacy Of Excellence.

Google Daydream, De Slechte Punten Van De VR Headset


Sharing is caring!

De Google Daydream is op zich zelf een fantastisch apparaat, toch heeft het hier en daar zijn slechte punten. Denk er aan dat VR Controllers tegenwoordig ook essentieel zijn. Lees hieronder de drie slechtste punten van de VR headset.

Het Smalle Gezichtsveld Van Het Apparaat

Het gezichtsveld (FOV) is een van de meest factoren die de overlevingskracht van VR beïnvloeden. Helaas heeft Daydream View geen erg goede gezichtsherkenning. Het is ongeveer 90 graden, dus het zal niet zoveel van je visie vullen als andere systemen.

Gear VR is bijvoorbeeld ongeveer 100 graden in de nieuwste versie. Geavanceerdere VR-systemen zoals de Vive en Oculus zijn merkbaar beter op 110 graden. Je kunt Daydream een ​​beetje vergeven, aangezien het deisgned is om met telefoons van veel verschillende grootten te werken. Dat komt noodzakelijkerwijs met enkele compromissen.

Inhoudelijk Valt De VR Bril Tegen

De inhoud die bij de lancering beschikbaar is in de VR-winkel van Google is … teleurstellend. Alle apps en games bij elkaar tellen waarschijnlijk slechts een paar dozijn, en sommige daarvan zijn het niet waard om te gebruiken. Enkele van de mooiere apps zijn Washington Post VR, YouTube VR en Fantastic Beasts, maar er is nog geen Netflix of Hulu.

 Aan de game kant zijn er een handvol leuke titels zoals Everybody Keep Talking and Nobody Explodes en EarthShape. Sommige van de games bij de lancering zijn slechts demo’s met volledige versies die later verschijnen. Meer apps en games zouden tegen het einde van het jaar aankomen.

Lijnen In Het Gezichtsveld

Wanneer u naar het scherm in uw VR-headset kijkt, ziet u vaak een regelmatig raster van lijnen. Dit zijn de spaties tussen de pixels, die u alleen kunt zien omdat het scherm wordt vergroot en op enkele centimeters van uw gezicht. Dit is niet uniek voor Daydream View, maar het is iets om op te letten. Zelfs een 1440p-scherm heeft dit, en 1080p-exemplaren zullen erger zijn. Er is op dit moment geen haalbare manier om 4K op een telefoon te doen (Sony heeft het geprobeerd en het ging niet goed), dus voorlopig zul je gewoon met dit zwakke moeten leven.

Oordeel Over De VR Headset

Over het algemeen is Google goed begonnen met Daydream View. Het is een leuke, knuffelige headset met een geweldige controller, en veel telefoons zullen dit platform later ondersteunen. Ik hoop alleen dat Google ontwikkelaars kan interesseren. De Google VR-winkel is op dit moment behoorlijk kaal.